Juridische bijzonderheden

Juridische bijzonderheden

Als verkoper van een woning krijgt u bij elke stap in de procedure te maken met juridische rechten en plichten. Als verkoper heeft u bijvoorbeeld een mededelingsplicht waarmee u verplicht bent de koper de juiste informatie te verschaffen over bijvoorbeeld (verborgen) gebreken en een recht van overpad. Anderzijds heeft u ook rechten, bijvoorbeeld als de koper zijn afspraken niet nakomt. Met al uw juridische vragen kunt u ook bij Kap Makelaardij terecht. Een verkoop die voor alle betrokkenen op een eerlijke en transparante manier verloopt, is waar wij graag aan bijdragen.

Voortraject

Een mens verhuist gemiddeld zeven keer in zijn leven (aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek) en het aantal keren dat we een huis kopen of verkopen, is op de vingers van een hand te tellen. Het besluit om uw huis te verkopen heeft u dus vast weloverwogen genomen. Bij Kap Makelaardij hebben we alle kennis en ervaring in huis om het verkoopproces van begin tot eind te begeleiden.

Voorbereiding

Een woning te koop aanbieden, begint met een goede voorbereiding. Om het beste resultaat te behalen zijn er tal van mogelijkheden om uw huis zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Marketing

Een bord met Te Koop in uw voortuin of achter het raam was ooit de enige manier om te laten weten dat een huis beschikbaar is. Maar tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om 24/7 belangstellenden te trekken. Mogelijkheden die we zeker niet onbenut zullen laten.

Bezichtiging en onderhandeling

Een huis bezichtigen en onderhandelingen voeren. Dat kan een spannende tijd zijn, want een huis kopen of verkopen doet u niet elke dag. Zowel de koper als de verkoper heeft bovendien rechten en plichten, maar bent u wel juridisch en bouwkundig voldoende op de hoogte om een rationele afweging te kunnen maken?

Opstellen koopovereenkomst / transactie
We mogen u feliciteren! We hebben een koper voor woning of bedrijfspand gevonden, dus nu is het tijd om de koopovereenkomst op te stellen. Het is de taak van de verkopend makelaar om dit koopcontract op te stellen. Deze belangrijke overeenkomst legt alle afspraken vast rond de aan- en verkoop van een pand. Met onze kennis van zaken en nauwkeurigheid heeft u een contract in handen waar geen speld tussen te krijgen is. U kunt tekenen, al heeft de koper wettelijk nog altijd drie dagen bedenktijd.

Kopen van een woning

Het kopen van een woning is iets waar u goed over nadenkt. Dat spreekt voor zich, want zoiets doet u niet elke dag. Laat daarom uw belangen behartigen door een makelaar met veel kennis en ervaring die helemaal thuis is in de lokale huizenmarkt. In een tijd waarin het lastig kan zijn de perfecte woning te vinden, helpen wij u bij uw zoektocht. Hierbij kunt u naar uw gevoel luisteren, terwijl wij er met een kritische blik naar uw mogelijk nieuwe woning zullen kijken. De makelaars van Kap Makelaardij gaan graag met u op pad.

Nazorg

Met een bezoek aan de notaris en de overdracht van een woning of bedrijfspand zit ons werk erop. Maar dat betekent niet dat we niet kunnen helpen als u na de overdracht op problemen stuit. We bieden graag nazorg en staan u bij met een deskundig of juridisch advies.

Officiële taxatie

Heeft u een officiële taxatie nodig voor een woning? Laat het ons weten en wij staan snel bij u voor de deur voor de taxatie. Hierbij letten wij onder meer op de staat van onderhoud, de inhoud en de oppervlakte, de indeling, de constructie, de gebruikte materialen, energiezuinigheid, het bestemmingsplan, de ligging en de omgeving. Uiteraard speelt ook de marktsituatie een rol bij de waardebepaling. Heeft u haast? Binnen enkele dagen heeft u het taxatierapport in huis. 

Kap Makelaardij Barneveld

Neem contact op